Vlasnici hotela Villa Fortuna, obitelj Bijavica, posjeduju turističku agenciju Fortuna tours koja je osnovana 1989. godine.

Danas ona ima 3 poslovnice u gradu Mostaru, 1 poslovnicu u Zračnoj luci Mostar, kao i 1 u Međugorju. Turistička agencija Fortuna Tours nudi vam kompletni turistički servis: izdavanje avio i brodskih karata, usluge profesionalnih turističkih vodiča, izlete, te transfere luksuznim voznim parkom iz zračnih luka Split, Dubrovnik, Sarajevo i ostalih, automobili su visoke klase i ne stariji od godinu dana.

HERCEGOVAČKA TURA

Na ovom kraškom području na jugu naše zemlje imate priliku vidjeti na malom prostoru raznolike prirodne ljepote nastale u neka davna vremena.

Mostar

Vožnja autobusom do vidikovca poviše grada, odakle se pruža jedinstven pogled na kotlinu Mostara. U proteklim vremenima su mnoge kulture i religije ostavljale tragove svoje prisutnosti, a naša je želja da vam ih pokažemo. Veličanstveni Stari most sa starom gradskom jezgrom grada, uvršten je 2005. na UNESCO-ovi listu kulturne svjetske baštine, sa svojim kulama, dućanima iz kojih se čuje kovanje bakra, mirisi raznih specijaliteta orijentalne kuhinje vraća vas u vrijeme prije nekoliko stotina godina. Tragovi tih dana mogu se vidjeti i danas dok budemo razgledali stari Bazar, džamiju, muzej Hercegovine ili pak tipičnu "tursku kuću".

Počitelj

Umjetnička kolonija i grad muzej iz 16. st. – Počitelj – je jedna od naših stanica na Herčegovackoj turi.

Mogorjelo

Mogorjelo – arheološke iskopine iz 4. st. U blizini Čapljine.

Kravice

Vodopad Kravice rijeke trebižat oduševit će vas svojim veličanstvenim izgledom.

Franjevački samostan na Humcu

Muzej Franjevačkog samostana Humac pored bogate arheološke zbirke posjeduje i najstariji pisani spomenik na ovim prostorima – Humačka ploča iz 1185. godine.

Blagaj

12 kilometara od Mostara nalazi se Blagaj, gradić u kojem se nalazi jedan od najjačih kraških izvora u Europi. Ispod velike stijene pored izvora nalazi se Derviška tekija, danas atraktivan kulturni spomenik, vjerovatno izgrađen krajem 15. ili početkom 16. stoljeća.

Manastir Žitomislić

Na putu prema Stocu zaustavit ćemo se kod Manastira Žitomislić koji je prvi put na ovom mjestu izgrađen još u 15. st.

Stolac

Dalje nas put vodi prema Stocu gdje se nalazi najljepša i najznačajnija nekropola „Stećaka“, originalnih bosansko – hercegovačkih nadgrobnih spomenika uopće. Na području Stoca nalaze se i još iskopine i arheološka nalazišta iz paleolitskog doba i 3.st. prije nove ere.

Vjetrenica

U blizini Trebinja posjetit cemo jednu od najvećih europskih kraških pećina, istražene duljine oko 6100m. Poznata je po rijetkim endemskim vrstama, kao što je čovječija ribica.

Trebinje

Krajnji cilj ovog izleta je središte istočne hercegovine – grad Trebinje, poznat po Arslanagića mostu iz turskog perioda i ostalim znamenitostima vrijednim vaše posjete.

Međugorje

29 km udaljeno zapadno od Mostara nalazi se jedno od najpoznatijih i najposjećenijih hodočasničkih mjesta u svijetu. Još od 1981. godine Djevica Marija redovito prenosi poruke mira vidiocima, i od tada ovo mjesto privlači milijune posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Osim razgleda grada imate mogućnost bogatog religioznog programa. Pridružite nam se i osjetite duh Međugorja.

Rafting na Neretvi

Rafting je bez sumnje jedan od najuzbudljivijih naših izleta. Pet kilometara udaljeno od Boračkog jezera, u mjestu zvanom Ban-Vir u živopisnoj brvnari HIT-Rafta bit ćete ugodno usluženi uz domaće specijalitete: ribu iz Neretve, roštilj, jela ispod sača, itd. Tu vas očekuju najiskusniji rafteri sa kojima ćete sigurno bezbijedno krenuti niz zelenu ljepoticu. Vožnja čamcem traje oko pet sati do sela Džajići odakle je obezbijeđen prevoz nazad do Ban-vira. Pođite s nama kroz duboke kanjone Neretve. Osjetite ljepotu netaknute prirode.

Kanu safari na Trebižatu

Ova „riječna avantura“ vodi nas do zanimljivih kraških predjela hercegovine. Na rijeci Trebižat od iskusnih kanuista dobit ćete instrukcije kako se ponašati sa kanuima za vrijeme plovidbe rijekom. Poslije kraće poduke krećemo na našu „avanturu“. U popodnevinm satima negdje nizvodno zaustavit ćemo se da bi se odmorili, uživali u krajoliku, okupali se u bistroj rijeci i naravno objedovali. Odmoreni i osvježeni nastavljamo do mjesta Struge gdje i ova naša „riječna avantura“ završava.

Podveležje

Bosna i Hercegovina je još neotkrivena zemlja. Malo je onih koji znaju za njenu nevjerovatnu ljepotu, netaknutu prirodu, planinske pejzaže. Svega 10 km od Mostara nalazi se Podveležje, zona u kojoj se zadnjih godina razvija eko-turizam. Ovo je idealno mjesto za planinarenje i šetnje. Od Podveležja se proteže najveća hercegovacka planina Velež (cca. 1900m). Podveležje je poznato po proizvodnji tradicionalnih sireva, kvalitetnog meda a prostrane livade bogate su ljekovitijm biljem. Nakon dulje šetnje ocekuje nas ručak u restoranu Sunce s domaćim specijalitetima. U posljepodnevnim satima vraćamo se u Mostar.

Hutovo Blato

Park prirode „Hutovo Blato“ je jedan od poznatijih zimskih staništa prica selica. Nalazi se cca. 30 km južno od Mostara u močvarnom dijelu doline Neretve. Za nešto manje od sat vremena iz Mostara stižemo na Hutovo Blato. Na Hutovom Blatu vozimo se brodicom cca. sat vremena kroz kanal sunca do Deranskog jezera. Hutovo Blato je bogato desetinama različitih vrsta močvarnih ptica i riba. Nakon razgledanja parka slijedi ručak u restoranu Karaotok, nakon čega se vraćamo u Mostar. Pri povratku zaustavit ćemo se u Počitelju gradu muzeju na otvorenom sa umjetničkom kolonijom.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers